Marian Schutte

Marian

Mijn naam is Marian Schutte. Ik ben geboren in 1964. Zolang ik me kan herinneren hou ik van woorden en van beelden. Als jong meisje schreef ik gedichten, krantenberichtjes en verhalen. De plaatjes die ik erbij maakte, staken schraal af bij mijn schrijfvaardigheid. Jarenlang heb ik geprobeerd mijn tekenkwaliteiten te verbeteren. Helaas, zonder resultaat en zo moest ik het doen met dat ene talent: schrijven.

 

Pas veel later maakte ik mijn eerste foto. In dat ene plaatje zat zoveel verhaal dat ik mezelf een  camera cadeau deed. Al gauw had ik de smaak te pakken en de meest noodzakelijke theoretische kennis onder de knie. Inmiddels heb ik fotoreportages gemaakt bij huwelijken en evenementen, voor gezinnen, bedrijven en bij uitvaarten.

 

Waar ik het meest blij van word, is beelden en woorden combineren tot een verhaal. Dat kan het levensverhaal zijn van mensen die nog maar kort te leven hebben. Of een boek voor een kind dat afscheid neemt van opa. Maar ook het verhaal van een bedrijf maak ik met veel plezier; met warme woorden en kleurige foto’s.

 

Zo sta ik zelf ook in het leven. Warm en kleurrijk. Ik kijk graag om en vooruit. Ongedwongen, dichtbij en persoonlijk. Mijn pen en mijn camera zijn daarbij mijn beste vrienden.

Marian Schutte
Marian Schutte fotograaf