Zoon Marian Schutte

Mijn zoon

Mijn zoon is mijn grote voorbeeld.

Gewoon door te dóen en door gewóón te doen! Hard werken en bereid een stapje extra te zetten, en vooral: te leren. Hij begon als stagiaire bij een geweldig restaurant op Bonaire. Met genoeg keuken- en bedieningservaring om aan de slag te gaan. Maar hij werd in het diepe gegooid en belandde vanaf dag één achter de bar. De barman was vertrokken en er was een nieuwe nodig. Een barman doet meer dan wijn inschenken en biertjes tappen. Een barman speelt met smaak en bedient zijn gasten met al zijn zintuigen. Het was geen gemakkelijke weg.

Op 8000 kilometer afstand kon ik merken dat het hem heel wat kostte. De snelheid in de bediening, de samenwerking met de keuken, de verscheidenheid van dranken en vooral: de creativiteit waarmee de cocktails gemaakt moeten worden.

Het is mijn zoon in een krappe vijf maanden gelukt om onmisbaar te worden. Aan het einde van de stageperiode werd hij gevraagd te blijven. Of in elk geval terug te komen. En dat heeft hij gedaan.
Ik heb hem opgezocht, zijn verjaardag met hem op Bonaire gevierd en hem kek op de kiek gezet.

De foto heb ik zojuist in vergroting besteld bij de drukker.
Hij komt boven mijn bureau te hangen. Zodat ik me dagelijks om dit beeld verheugen kan. Niet alleen als trotse moeder en fotograaf, maar vooral om deze (bar)man van formaat die wil leren en werken en daarvoor dagelijks beloond wordt door blije gasten, fijne collega’s, een tevreden restaurantmanager en dito leidinggevende…

.

Geen reactie's

Geef een reactie